



Pasi
Kuronen
Ruoka-alan moniosaaja
Aloitin työt ravintolassa jo 17-vuotiaana ja ammattikeittiöissä vierähti 23 vuotta, joista yli 12 vuotta keittiömestarina.
Keittiöurani viimeiset 10 vuotta perustuivat vahvasti lähiruokaan ja meriitiksi voidaankin merkitä se että loin Turkuun ensimmäisen oikean lähiruokaravintolan.
Tuottaja- ja lähiruokapiireissä olen saanut tittelikseni raflaavasti "Lähiruokalähettiläs"
Lukuisista lähiruokaprojekteista merkittävin on Kaks Kokkii, jonka loimme kollegani Matias Haapsaaren kanssa. Edelleen aktiivinen yhtiö tuottaa lähiruoasta kertovia YouTube-sarjoja ja on tehnyt monenlaisia yhteistyöprojekteja tuottajien ja mm. Turun Yliopiston kanssa.
Keittiöurani jälkeen siirryin alkutuottajan palvelukseen Kotipellon Puutarhalle, jossa hoidin ulkomaanmyyntiä, sisällöntuotantoa, markkinointia ja tuotekehitystä tunnettujen Mimis-tuotteiden parissa.
Usean vuoden ajan olen oman toiminimeni kautta tehnyt erilaisia video- ja kuvaustöitä erilaisille yrityksille. Tuotekuvia, reseptiikkaa, ruokakuvia, reseptivideoita, mainosvideoita, someyhteistöitä ja konsultaatioita. Syyskuussa 2020 siirryin täysipäiväiseksi yrittäjäksi ja Liemi & Linssi muuttui osakeyhtiöksi.
Uutena aluevaltauksena tein veljeni radio-ja tv-juontaja Sami Kurosen kanssa ruokakirjan, joka julkaistiin syksyllä 2019. Ruokakirjailijan urani sai jatkoa heti vuonna 2020 kun julkaisimme Samin kanssa huippusuosioon nousseen nuorten keittokirjan Junnut Kokkaa.
Vuonna 2021 Liemi & Linssi kuvasi ja editoi kuusiosaisen laajasti kiitetyn "Sami Kurosen Makumatka Saimaalla" - tv sarjan.
Vuosien aktiivinen toimiminen ja monessa mukana olo on luonut minulle valtavan kontaktiverkoston, joka on osoittautunut kullanarvoiseksi.